Следвайте ни

Агростоки от трети страни влизат по нови правила

viber icon

От следващата година вносът на земеделски продукти от трети страни, управлението на тарифните квоти  и издаването на лицензии вече ще се прави по нови правила. За участие в разпределението на квотите за периода от 1 януари до 31 декември 2021 г. се подават заявления в дирекция „Държавни помощи и регулации“ в  Министерството на земеделието. Срокът е от 23 до 30 ноември 2020 г. (до 14:00 часа българско време). Условията са публикувани на страницата на ведомството.

Оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС) доведе до намаляване на количествата, за които може да се кандидатства. Те ще се разпределят по метода на едновременната проверка и след това за тях ще се издават лицензиите за внос.

В новите указания са посочени редуцираните количества, които ще бъдат публикувани в официалния вестник на ЕС по-късно през ноември.

За въпроси, свързани с новите условия за издаване на лицензии за внос на земеделски продукти от трети страни, търговците могат да използват електронната поща с адрес: [email protected], или да се обърнат към експертите от Дирекция „Държавни помощи и регулации“ в Министерството на земеделието.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цццц

Цццц

10.11.2020 | 10:00

България от оазис със световно известно селско стопанство се превърна във вносител на селско стопанска продукция, която отстъпва по качество и вкус на нашата, която вече не съществува. За сметка на това вече си имаме заводи, които запада изнесе извън държавите си, за да не им замърсяват природата и въздуха, а ние им се радваме, режем лентички и пляскаме с ръчички, че еврофондовете работят за нас и парите пак влизат в западните фабрики на наша територия. Ура нека да е весело.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?