Следвайте ни

„Агрион“ предлага безплатна оценка на земеделските земи

Земеделската компания предлага изгодни схеми за финансиране на фермери, в зависимост от индивидуалните им нужди

viber icon

„Агрион“ с награда от КРИБ

За пет години откакто е на българския пазар, „Агрион“ се наложи като категорично най-разпознаваемият и предпочитан земеделски бранд в България. Дружеството се ползва с най-голямо доверие в бранша и се посочва от фермерите като предпочитан партньор при сделка. Компанията въведе най-модерните и съвременни форми на управление на поземлени активи. За постиженията си сектора на земеделието „Агрион“ бе отличена с голямата награда за „Растеж“ на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Призът е е едно от най-престижните отличия, които се връчват на български компании

Тройно увеличение на исканията за финансиране през последния месец отчита специализираната компания „Агрион Финанс“.  Дъщерното дружество на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион Инвест“ е сред най-активните компании, които отпускат кредити в земеделието и се ползва с огромно доверие сред собственици на земя и производители на селскостопанска продукция.
Специализирани продукти
За да отговори на засиленото търсене и липсата на адекватно финансиране на фермерите, „Агрион Финанс“ разработи специализирани земеделски финансови продукти, които да отговарят на нуждите на агробизнеса. Компанията предлага стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес www.agrion.bg/bg/finance/.
Сред най-предпочитаните услуги е лизингът на земя, категорични са от компанията. Дружеството дава възможност на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която са си избрали да купят. „Агрион Финанс“ гарантира прозрачна лихва и ясни правила за целия период на кредита, който може да достигне 10 години. Не се изисква самоучастие на лизингополучателя, поясниха от „Агрион“.
Безплатна оценка
Дружеството финансира както малки и големи фермери, които искат да придобият нови парцели, така и физически лица, които не се занимават със земеделие, но притежават имоти и имат нужда от свежи пари. За тях е предвидена опцията с така нареченият „обратен лизинг“, при който притежателят на земя получава финансиране от „Агрион Финанс“ срещу нивите си, без да е необходимо да преминава през тромавата процедура на ипотекирането. Компанията прави безплатна оценка на земята и осигурява необходимите пари, които впоследствие се връщат на вноски, до пълното обратно изкупуване на собствеността.
Допълнително финансиране
Дружеството не удържа таксата за разглеждане на документите, няма такса ангажимент и за оценка на обезщетението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Ако тя съвпада с цената на парцела,  фермерът не дължи първоначално плащане, а директно започва да погасява лизингови вноски.
Максималният размер на кредита не зависи от размера на дохода на физическото лице, а се определя от стойността на имота, който се предоставя за обезпечение. Предвидена е и опция дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота. Това, според експертите, е сериозно облекчение за фермерите, особено за малките и средни производители. На практика до сключването на договора за лизинг, фермерите нямат абсолютно никакви разходи и не влагат собствени пари. Гратисният период по главницата е 12 месеца, а погасителният план се определя индивидуално, в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя.
Оборотно рефинансиране
За физическите лица е предвидена възможност и за оборотно рефинансиране до размера на вече погасената главница по текущ лизинг. Така лизингополучателят може да получи допълнително финансиране, без да е необходимо анексиране. Сключванетона договора за предоставяне на оборотните средства става без да е необходимо допълнително обезпечение. 
Условията и възможностите за финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на малките и средни земеделски стопани, и притежателите на земя, които често са лишени от финансиране. „Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти“, казаха от „Агрион Финанс“. Улесненият достъп до кредитиране позволява на земеделските стопани да бъдат много по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара, категорични са експертите в агросектора.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай