Следвайте ни

“Агрион Финанс“ започва предлагането на кредити срещу субсидии

Компанията осигурява изгодни условия на регистрираните земеделски производители, които очакват финансова помощ от фонд „Земеделие“

viber icon

Финансиращата компания „Агрион Финанс“ започна предлагането на кредити на регистрирани земеделски стопани срещу одобрена субсидия от  Държавен фонд „Земеделие“. Така дъщерната компания на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион Инвест“ стана една от първите небанкови институции, които предлагат на фермерите финансиране срещу залог субсидии по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и другите мерки на Общата селскостопанска политика.

Финансиране до пълния размер  

„Агрион Финанс“ осигурява финансиране до 100% от одобрената субсидия при наличие на минимум 3 години успешна история в субсидирането, казаха от кредитното дружество. За земеделските стопани, с по кратка история в субсидирането, кредитът може да достигне до 90% от очакваната субсидия.  Максималният размер на финансирането се определя по индивидуален лимит, в зависимост от декларираните площи, казаха от „Агрион Финанс“. Максималният срок за изплащане на задълженията е 18 месеца, а гратисният период по главницата може да достигне 17 месеца.  Прилага се индивидуален погасителен план за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди и характера на бизнеса му.

Безпрепятствено финансиране 

Кредитът срещу субсидия е изцяло адаптиран към нуждите на земеделските стопани, които получават своите субсидии на база обработваеми площи и имат нужда от свежи пари за допълнителни инвестиции, покупка на земя и др. капиталови разходи, казаха от „Агрион Финанс“.  Финансова помощ от СЕПП в повечето случаи се изплаща в края на годината или началото на следващата, но все повече земеделски производители имат спешна нужда от свежи пари, за да подсигурят текущата стопанска година. Процедурата за отпускане на кредити е максимално облекчена и осигурява бързо и безпрепятствено финансиране на земеделските производители.  Компанията не изисква плащането на такса ангажимент, каквато е практиката при другите кредитни институции. 

Безплатна оценка 

„Основната ни цел е да осигурим адекватно финансиране на земеделските производители, което ще им позволи да бъдат много по-гъвкави и конкурентоспособни на пазара“, казаха от „Агрион Финанс“. Финансовите продукти на компанията са разработени така, че да подпомагат дейността както на големите земеделски производители, така и на малките фермери.  

Освен кредит срещу субсидия, дружеството предлага също така универсални ипотечни кредити и  кредити за оборотни средства, където обезпечението е поземлени или други недвижими имоти.  На земеделската земя се прави безплатна оценка за пазарната им стойност, като финансирането може да достигне до 100% от оценката. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

На земеделските производители се предоставя и възможност за лизинг на земята, която са избрали. Експертите на „Агрион“ съдействат и за набавяне на необходимите за отпускане на кредита документи. Ако се налагат правни консултации, Агрион предлага безплатни такива благодарение на факта, че за дружеството работят едни от най-добрите юристи в областта, с огромен опит в сферата на сделките със земеделска земя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?