Следвайте ни

"Агрион" e най-популярната земеделска компания

Дружеството се утвърждава като безспорен лидер в агросектора в България

viber icon

За поредна година „Агрион Инвест“ е най-разпознаваемият земеделски бранд в България и се ползва с най-голямо доверие в агросектора. Компанията се утвърждава като безспорен лидер при покупко-продажба на поземлени имоти и далеч изпреварва основните си конкуренти. Това става ясно от национално представително допитване за нагласите на собствениците на земеделска земя. Всеки втори притежател на ниви разпознава името „Агрион“, а сред тези, които са решили да продават имотите си, разпознаваемостта на земеделското дружество достига до рекордните 78%. От проучването става ясно още, че за над 48 хил. души, които планират да продадат имотите си в близките месеци, „Агрион“ е първият избор за купувач и партньор и биха се възползвали от офертата на лидера в управлението на земеделски активи.

 

Допълнителни услуги

Според анализатори на пазара основната причина за силното доверие към „Агрион“ е професионалното отношение към земеделската земя и услугите с добавена стойност, които дружеството предлага на своите партньори и клиенти. „Агрион“ гарантира справедлива цена на всички притежатели на земеделска земя, които са решили да продадат част от собствеността си. Оценката на земята, която е безплатна за собствениците, се формира чрез специално създаден алгоритъм, които отчита всички показатели, участващи във формирането на цената. „За разлика от другите компании на пазара ние не използваме метода на осреднената оценка за дадено землище, а прилагаме индивидуален подход към всяко запитване“, казаха от компанията.

Според експертите на „Агрион“ безплатната оценка помага на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да ги продадат. Така всеки, който желае да разбере пазарната стойност на земята, която притежава, може да посети някой от офисите на дружеството в страната или да пусне онлайн заявка за оценка на адрес https://www.agrion.bg/bg/request/sell/. Предвидена е и възможност собствениците на земя директно да поискат оферта от „Агрион“ за изкупуване на земята им.

 


Правни консултации

Друго сериозно облекчение за притежателите на имоти е, че дружеството съдейства при събирането на необходимите документи за сделка. Това е от огромно значение за продавачите, които в повечето случаи не са наясно какви документи да подготвят и откъде да ги получат. Експертите на лидера в управлението на земеделски активи също така предлагат безплатна професионална юридическа помощ на всеки притежател на земя, който има казус със собствеността или просто иска консултация във връзка с поземлените отношения. „Щастливи сме, че все повече хора посещават офисите ни и ни гласуват доверие. Основната ни цел е да съдействаме за развитието на модерно и ефективно българско земеделие, в което дори и собствениците на малки парцели имат възможност да осребрят активите си на добра цена“, казаха от „Агрион“.

 


Сигурност на сделката

Според проучването най-важните фактори при избора на купувач на земята са сигурността на сделката и бързото <210> реализиране. В повечето случаи притежателите на имоти предпочитат да не се занимават лично с подготовката на документи за сделката, а потенциалният купувач трябва е българска компания, която е доказала във времето, че е добър стопанин и партньор.

 

Над 2 млн. дка се продават

Според обобщените данни на брокерите в момента около 173 хил. собственици на земя търсят пазар за имотите си и планират да продадат част от земята си в близките месеци, Те притежават средно по 27 дка земя, като планират да продадат около 13 дка. Това означава, че съществуват пазарни предпоставки над 2 млн. дка да сменят собствеността си. Според брокери сделките с поземлени имоти се увеличават през лятото и на пазара излизат много нови земеделски земи. Притежатели на земеделски имоти в България са предимно хора от по-възрастното поколение, над 55 години, със средни за страната доходи, за които продажбата на имот е най-бързият и сигурен начин да осигурят необходимите им пари за непредвидени разходи. Те притежават средно по 24 дка земя и живеят в София и големите областни градове.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?