Следвайте ни

Аграрният подписа меморандум за сътрудничество с Университета в Одрин

viber icon


„Тракийски университет“ в град Одрин /Турция/ и „Аграрен университет“ - Пловдив, подписаха меморандум за сътрудничество в образованието и изследването. Областите, в които двата университета ще си сътрудничат, са обмен на преподаватели и студенти, съвместни изследователски дейности, лекции и лекции чрез e-обучение, участие в семинари и академични срещи, обмяна на публикуване на академични материали и друга информация, специални краткосрочни академични програми.

Споразумението бе подписано от проф.д-р Ерхан Табакоглу - ректор на „Тракийски университет“ - Одрин, и проф. д-р Христина Янчева - ректор на „Аграрен университет“ - Пловдив. То е резултат от продължилите няколко месеца преговори във връзка с уточняване на областите на сътрудничество и съдържанието на документа.

Гости на събитието бяха проф. Джем Узун - зам.-ректор, проф. Ялчин Кая - ръководител Департамент „Генетика и биоинженерство“, проф. Мурат Тюркелмаз - ръководител-отдел „Международни отношения“, Васил Вълчев - генерален консул на РБългария в Одрин, Турция и Радослава Кафеджийска - консул на РБългария в Одрин, Турция.
Връзката между двата университета бе осъществена от Стефан Димитров, регионален председател на КРИБ за област Хасково, член на Съвета на настоятелите на Аграрен университет, както и председател на Съвета на директорите на „Евро Ферт“, който също присъства на събитието.

Ръководителите на двата университета изразиха своето задоволство от факта, че ще имат възможността да работят съвместно и занапред, както и да надграждат постигнатото.

Сключването на този меморандум е крачка, която ще донесе само ползи. Обменът на знания и умения ще затвърди лидерските позиции на двата университета в сферата на аграрното образование, каза Стефан Димитров.

Очаква се изпълнението на дейностите, заложени в меморандума, да стартира скоро.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?