Следвайте ни

5 правила за здрав разсад

viber icon

За да получим добра зеленчукова реколта през есента, трябва да се погрижим за разсадите сега. Ако се спазват някои правила, резултатът е  силни и здрави растения.

1. Поливането на разсада се отличава от поливането на възрастните растения. Оптимално е да напоявате долната част на почвата, където са основните корени на растенията. Затова през определено време пълнете с вода подложката на сандъчето, за да може течността да попива нагоре в почвата.

2. Чистата вода за поливане периодично трябва да се заменя с разтвор на торове, които съдържат калий и фосфор.

3. За да получите здрав и силен разсад, готов за пресаждане, трябва да държите растенията на прохлада. Температурата на помещението не трябва да е повече от 15 градуса.

4. За да не се допусне появата на изгаряния, трябва постепенно да подготвяте пониците за новите условия. Няколко дни преди засаждането им ги оставете на слънце за кратко, след това постепенно увеличавайте времето за престой, за да може разсадът да се адаптира.

5. Внимавайте с подхранването. Ако на разсада не му достига азот, листата му ще загубят цвета си и ще избледнеят. При липса на фосфор долната част на листата ще придобие пурпурен оттенък. При дефицит на калий краят на листата ще покафенее.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай