Следвайте ни

2500 бг фермери се модернизират с европари

2500 млади фермери ще бъдат подкрепени по мярка 6.1. Това обяви в Пловдив министърът на земеделието Десислава Танева, която откри в Аграрния университет Втори национален форум на младите фермери.

Тя уточни, че 60% от тях са мъже, а останалите - жени и пожела за следващия програмен период съотношението да е 50 на 50.

Министър Танева коментира, че в кратък срок ще приключи договорирането на проектите по мярка Млад фермер, чийто бюджет вече е изчерпан.

В средата на юни ще стартира последният прием по мярка 6.3. за малките земеделски стопанства. Радостното е, че половината от бенефициентите по мярката също са млади фермери.

Относно санкциите по програмата за развитие на селските райони бе категорична, че всички наказания ще бъдат за сметка на нарушителите. Министър Танева допълни, че от 1 януари 2020 година ще влезе в сила Законът за градушките, за да може в следващия сезон защитата да бъде национална на всички земеделски площи.

Предстои да се уточни финансовият модел, който да удовлетвори всички страни.

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?