46
Следвайте ни

128 малки фермери си делят над 3,7 млн. лв.

viber icon

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) одобри 128 проектни предложения по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от мярка 6 "Развитие на стопанства и предприятия" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Одобрената безвъзмездна финансова помощ по проектите е в размер на 3 755 136 лв. Предстои изпращане на писма за одобрение до кандидатите и подписването на административни договори с тях. От фонда напомнят, че при приема бяха подадени за разглеждане общо 197 проекта, от тях 55 не преминаха на следващ етап, а други бяха оттеглени.

Финансовата помощ за един кандидат по подмярка 6.3 е безвъзмездна и е до левовата равностойност на 15 000 евро, разпределени на два транша. Първото плащане е в размер на левовата равностойност на 10 000 евро и се извършва след сключване на договора между бенефициера и ДФЗ-РА. Второто плащане, в размер на левовата равностойност на 5000 евро, се превежда след проверка на фонда и след като се установи коректното изпълнение на бизнес плана.

Последният прием по подмярка 6.3 беше насочен към развитието и укрепването на малки земеделски стопанства в сектор „Животновъдство“. Стопаните трябваше да са отглеждали животни, унищожени вследствие на заболяване от африканска чума по свинете, чума по дребните преживни животни и инфлуенца (грип) по птиците.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?