49
Следвайте ни

100 млн. лв. тръгват за напояване

Фермерите ще могат да кандидатстват директно по новото направление „Инвестиции, свързани с ефективно управление на води в земеделските стопанства“

viber icon

100 млн. лева са предвидени за напояване и по-ефективно използване на води в последния вариант на глава „Устойчиво земеделие“ от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Средствата ще бъдат насочени директно към земеделските стопани. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев по време на видеоконферентна среща с представители на браншови организации в сектора.

Той уточни, че бюджетът на проект „Фонд за насърчаване на технологичния и екологичен преход на селското стопанство“ нараства със 150 млн. лева. По този начин безвъзмездната финансова помощ за селското и горското стопанство ще бъде над половин милиард лева.

Чрез обособено ново направление „Инвестиции, свързани с ефективно управление на води в земеделските стопанства“ във Фонда фермерите ще могат да кандидатстват за инвестиции в  поливни системи, системи за капково напояване, инсталации за дъждуване и други системи за ефективно използване на водния ресурс в процеса на напояване.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?