„Агрион Финанс” раздава кредити на малки и големи фермери

Увеличава се търсенето на заеми от алтернативни финансиращи дружества

В края на всяка година малки фермери и големи земеделски стопани започват трескаво да търсят изгодни варианти за финансиране на дейността си през следващата стопанска година. Голяма част от тях отдавна не разчитат на кредитните институции, където процедурата е тромава и дълга. Съществуващите земеделски кредити изискват от фермерите да следват тежки процедури при одобряването, а голяма част от земеделците не разполагат с допълнителни активи за самоучастие, липсва им изискуемата дълга кредитна история или не получават достатъчно субсидии, за да съфинансират дейността си. Последните години много земеделци разчитат на финансиращи дружества като „Агрион Финанс“, за да обезпечат дейността си и да им да им помогне да развиват модерно и ефективно земеделие.

Специализирани кредити

Специализираното кредитно дружество, което е част от лидера в управлението на земеделски активи „Агрион, предлага на българския пазар кредит за оборотни средства, универсално ипотечно кредитиране и лизинг на земя. Всичките финансови продукти използват като обезпечение земеделска земя, а процедурата за кандидатстване е максимално опростена, при значително съкратени срокове.
Компанията не събира такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и изискване за поръчители или съдлъжници. Дружеството няма ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. Информация за пълните условия на финансирането, което предлага „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

Земя за обезпечение на кредита

Предлаганите от Агрион финансови продукти са разработени така, че да подпомагат дейността, както на големите земеделски производители, така и на малките фермери. Това са част от причините поради от компанията регистрират шести месец подред стабилен ръст на отпуснатите искания за кредит. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което „Агрион Финанс“ иска като обезпечение на ипотеката е земеделска земя. Няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди. Оценката на земята се извършва от висококвалифицираните експерти на компанията и е абсолютно безплатна за кредитополучателя.

До 100% финансиране при лизинг

За всички, които искат да купят земя, без да плащат накуп за нея, „Агрион“ предалата до 100% финансиране при лизинг на земеделска земя. Моделът, който предлага компанията, е сериозно облекчение за земеделските производители, които искат да увеличат стопанствата си. По този начин те имат възможност да вложат свободните си парите в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и модерно земеделие. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители.
Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти, казаха от „Агрион Финанс“. Условията и възможностите да финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?