Агенцията по вписвания спусна кепенците

Кадастърът не приема заявления от граждани, НАП - документи за регистрация по ДДС

Две ключови учреждения за бизнеса и гражданите -  Агенцията по вписвания и Агенцията по геодезия, картография и кадастър, временно не работят с клиентите си. Същото важи и за някои услуги в Националната агенция по приходите. Затрудненията са заради дейности, свързани с процесите по годишно приключване за 2018 г. и превключване работата на информационните системи за 2019 г., обясниха от трите ведомства.  

Най-дълго ще останат затворени гишетата в Службата по вписвания в Пловдив, която няма да предоставя услуги до 18 януари включително. До 11 януари няма да се приемат заявления за  услуги на граждани в приемната на Кадастъра. В рамките на ревизията единствено гише „Получаване“ ще работи без прекъсване. На същия режим, без промяна, ще продължи приемането на заявления по електронен път. Това става чрез КАИС портала на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

До утре, 10 януари, в НАП няма да функционира електронната услуга за подаване за заявления за регистрация и дерегистрация по ЗДДС. Тези документи ще се подават на хартиен носител в офис на данъчните по регистрация. Също до 10 януари няма да работят електронните услуги за подаване на искане за издаване на документ и за потвърждаване на издаден персонален идентификационен код (ПИК).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?