Адвокатът на шофьорката от „Тракия“ с шокиращи разкрития

Пред мен Цвета Таскова изрази съчувствие и безкрайно съжаление за случилото се. Това заяви пред Нова телевизия Николай Кокинов – адвокат на Цвета Таскова, която причини инцидента на магистрала „Тракия“ с шестима загинали и множество ранени.

По думите на Кокинов, мярка „задържане под стража“ би била „безполезна и самоцелна“. „Каквото и да се случи, това разследване няма да се случи в следващите 6 месеца. При всички случаи тя щеше да бъде освободена до месец и половина“, посочи адвокатът.

Съдът пуска под гаранция Цвета, която сътвори кървавото меле на "Тракия" „Още няма никакви експертизи, има само един оглед на автомобила. Делото е с фактическа сложност, има твърде много пострадали“, добави той.

„Виждам го да влезе в съда най-рано след 12 месеца“, прогнозира Кокинов. Твърде вероятно е да има някаква форма на съпричиняване, тъй като един автомобил трудно може да изтласка от пътя един автобус, смята той. „Твърде вероятно е шофьорът на автобуса е да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно“, каза Кокинов и уточни, че всичко това са хипотези.

Последна дума ще имат автоекспертите. „По една случайност минавах покрай местопроизшествието на магистрала „Тракия“ и видях автобуса, който беше полегнал в канавката с извити надясно гуми. При всички случаи водачът е отклонил с волана надясно“, разказа адвокатът.

В момента Таскова, която е под домашен арест, е в дома си при своите родители. Те не желаят да бъдат безпокоени и да дават изявления.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?