Адвокатът на семейството на загиналото бебе: Местан е...

Вчера лидерът на ДОСТ заяви: Няма да поема чужд грях или вина за тази трагична смърт

Това е право на Лютви Местан, понеже той е обвиняем по много тежко престъпление – причиняване на смърт по непредпазливост. Очаквам до няколко дни и по-тежко обвинение. Това е защитна версия, която му дава право да изявява в медиите.

Така се изказа Николай Димитров, адвокат на семейството, участвало в тежката катастрофа, взела жертва 6-месечно бебе, относно вчерашните твърдения на Местан в ефира на bTV.

Припомняме, че вчера лидерът на ДОСТ заяви: "Няма да поема чужд грях или вина за тази трагична смърт. Аз платих 10 000 лева гаранция, макар че можех и да не я платя. Прокуратурата да провери и шофьорското минало на другия участник – истинския причинител на катастрофата.

В официалния профил на Юсеин станахме свидетели на над 30 записи, които обясняват катастрофата, която той причини. Аз трудно намирам сили да ги изгледам. Откровен камикадзе!". Местан показа и снимка, която по думите му доказва, че той не е взел ничие предимство, тъй като не е ударен от лято, а челно.

 


Адвокатът на семейството от своя страна заяви: "Това е невъзможно. Няма как да се получи. Задължението на участниците, когато при тях има знак "стоп", не се изчерпва с механично натискане на педала и спиране, а задължението им се изчерпва едва тогава, когато се убедят, че няма движение на пътя с предимство. Местан излиза от път без предимство. Няма как да се случи това, което казва той".

"Скоростта ще я определят експертизите. Нашите експертизи показват, че семейството се движило със скорост около 90 км/ч. Излизайки от път без предимство, спрял или не на знак стоп, той не се е уверил, че пътят с предимство е чист", каза Димитров.

"Клиентите ми са във видимата му зона. Не е възможно да не са, завоят не пречи. По законите на механиката няма как клиентът ми да развие такава скорост, че да не е във видимата зона. Участниците в другия автомобил, пътниците, са видели много добре г-н Местан и са мислели, че ще спре на знак стоп", уточни адвокатът.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?