Адв. Недева: Откриването на Пловдив 2019 е недостоен акт

Известният правозащитник адвокат Емилия Недева, изрази във Фейсбук становището си за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г. Публикуваме без редакторска намеса:

Имаме още време преди да бъде съсипан имиджът на града ни. Спешно трябва да се организира протест против фондацията - виновник за това "откриващо" безобразие и против всички, които са участвали в организацията на този недостоен за града акт. Според размера на хвърлените на вятъра пари това си е грандиозна безстопанственост.

"Грандиозното" откриване на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г. шокира с липсата на естетика и съдържание . Високите технологии,използвани на кулата, са едната страна на събитието и са безспорни. Те са очаквали обаче да бъдат изпълнени със съдържание. Нямаше Пловдив, нямаше Европа, нямаше култура. Хоровите рецитации, скандирания "заедно" бяха от типа на познатата по времето на соца "площадна режисура", която да сме справедливи, тогава беше значително по-съдържателна като пропаганда и послания. Останалото - като за ди-джей парти. Жалко, срамно и като по Шекспир - "Много шум за нищо".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?