Ад! По улиците на Каракас се стреля

Звуци от откоси на автомат се носят по улиците на Каракас, където във вторник ситуацията се изостри рязко, след като група военнослужещи премина на страната на лидера на опозицията Хуан Гуайдо, съобщава телевизионният канал Caracol, предава ТАСС.

Стрелбата се е случила в околностите на авиобазата Франсиско Миранда, където по-рано бе записан публикувания по-рано видеоклип, на който лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо се обърна към военните в страната с призив да излязат на улицата, за да „сложат край на узурпацията“ на президента Николас Мадуро. На видеото заедно с Гуайдо се виждат група военни и лидерът на опозиционната партия „Народна воля“ Леополдо Лопес, който в момента е под домашен арест.

Телевизионният канал предава пряко от мястото на събитието. По-рано медиите съобщиха, че при неизяснени обстоятелства един човек е ранен недалеч от военния обект.

Веднага след публикацията на клипа на Гуайдо министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино Лопес информира, че въоръжените сили на страната запазват твърдата си вярност към Конституцията и законния президент Мадуро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?