Подай сигнал

Ад на "Христо Г. Данов" - ето как се разминават хора и коли

Пловдив

от Росен Саръмов 897 прегледа 0

Пловдивчани изпаднаха в затруденние в празничния ден как да минават по прясно разбитата ул. "Христо Г. Данов". Тя стана поредната важна улица в цънтъра на града, която ще е в насипно състояние за месеци напред.

Двата й тротоара са разбити, като северният ще бъде разширен с около метър. Така ще бъде постигната ширина от около 3 метра. Тя, според специалистите по озеленяване, е достатъчна за да има дървета.

Хора с детски колички и баби с внучета вървяха по средата на улицата сред багери и фадроми. В същото време трафикът от коли по "Христо Г. Данов" си продължи и автомобили и пешеходци се чудеха как да се разминават.

Официално "Хр. Г. Данов" е затворена от "Антим Първи" до "Свети Климент". В действителност обаче по нея се движат колите на хората живеещи на нея и по околните улици.

Предвижда се строително-ремонтните дейности да се осъществят на няколко етапа със съответно спиране на движението в работните участъци. Очаква се благоустройството да приключи до края на април.

Като официален обходен маршрут може да се използва трасето ул. „Антим I“ – ул. „Скайлер“ – ул. „Софроний Врачански“, препоръчват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

/Марица.бг

Коментари