Абсурд! Болница не може да изпише пациент 100 дни ВИДЕО

Безпрецедентен случай - болницата в Aсеновград не може да изпише пациент вече 100 дни. 67-годишен мъж лежи близо 4 месеца в интензивното отделение на болницата. 

Заради тежкото му заболяване не може да бъде изписан. Но продължителният му престой трупа на здравното заведение загуби.

„Пациентът е при нас от 2 юни 2019 година. Той постъпва с клинична картина на болестта ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест) във вътрешно отделение.

Болният страда от заболяването дълги години, провеждал е домашно лечение. Пациентът е постъпил с екзацербация на 1 юни. На 2 юни е приведен в интензивно отделение за лечение”, обясни пред Нова тв началникът на отделението д-р Красимира Караманова.

Тя допълни, че от няколко дни мъжът диша свободно, но има моменти, в които се налага да му бъде подаван кислород през кислороден катетър – около 1-2 литра за минута. Има надежда той да бъде изписан скоро и да се лекува вкъщи.

Директорът на лечебното заведение д-р Иван Червенков заяви, че болницата може да се справи с такива ситуации. „Ние сме в една безизходица. Пациентът трябва да си остане тук и да бъде изписан като бъде излекуван”, каза д-р Червенков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?