Подай сигнал

Абитуриенти чуха последния звънец в носии

Регион

от Кръстю Манчев 1488 прегледа 0

Абитуриенти чуха последния звънец в носии

Абитуриенти от СУ "Христо Ботев" в Съединение дойдоха пременени в български народни носии за последния училищен звънец вчера. Идеята на зрелостниците е да покажат, че традициите на страната ни трябва да се спазват, а българите да бъдат по-големи патриоти, споделиха ученици и родители.

Церемонията по изпращането на 12-класниците започна с предаването на знамето на училището от абитуриентите на единадесетокласниците. Дворът на школото бе изпълнен от учители, родители и гости. Приветствени слова произнесоха директорът на училището Спаска Ненчева, кметът на Община Съединение Атанас Балкански. Абитуриентите също бяха подготвили емоционални послания - музикален танцов поздрав, цветя за учителите, поздравително слово, благодарствен адрес и картина на училището с имената на зрелостниците. Изпълнен беше и ритуалът по прощаване с училищното знаме, което зрелостниците достойно пазиха в своя училищен живот.

Гордост за училището тази година са абитуриентките Величка Динчева, която се пребори с мултимедиен видеоклип и зае 3-то място сред 1300 номинирани в Национален конкурс „България в картини и слово“. Илиана Лапкова и Величка Динчева са сред първите 10 в Национален конкурс за есе, което им осигури прием като студенти в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Зрелостниците получиха плакет "Випуск 2018" от председателя на Общинския съвет в Съединение Илия Дребчев.

Коментари