Подай сигнал

Абе, къде е кметът

Коментари

от Руси Чернев 3955 прегледа 0

Абе, къде е кметът

Иван Тотев или е хвърлил кърпата като кмет на Пловдив, или е решил да си поиграе с града дистанционно, след като два мандата го управлява еднолично.

За пръв път от много години действащ градоначалник не се яви на честванията за националния празник. Дано Тотев да е бил нещо неразположен, а не е хукнал на някое от вълнуващите си пътешествия навръх Трети март, защото подобна екскурзия би била гавра с паметта на националните герои. Това, че ги почетохме без кмета, не е най-голямата беда за града. По-лошото се случи миналия четвъртък, когато Тотев не се яви в Общинския съвет за обсъждането на бюджета на ОФ „Пловдив 2019“.

На фондацията, от която очакваме да не ни посрами като Европейска столица на културата, кметът е кадровик и пряк началник. Като такъв носи отговорност за всички нейни действия или бездействия. За Тотев обаче дебатът за „Пловдив 2019“ явно не е от значение. Той и преди 8 години не беше много „за“ инициативата. Освен това явно вече си е наумил как ще похарчи парите за ЕСК - естествено, без да пита гражданите и общинските съветници.

И това обаче не бе най-големият гаф на градоначалника в последния месец. Ако в пренебрежението към работата на местния парламент става дума само за лош стил, отсъствието на Иван Тотев от мястото на катастрофата, когато преди 2 седмици влак с 25 цистерни пропан-бутан се обърна на Централна гара в Пловдив, си бе истинско управленско харакири. И то показа, че кметът отдавна ни е уволнил от своето съзнание. И се рее свободен по пътя на житейския си успех, без изобщо да му пука за града.

И все пак, ако някой го е срещнал на 3 март, да пусне едно фото в нета. Ей така, за успокоение на пловдивчани...

Коментари