Вижте ексклузивни СНИМКИ и ВИДЕО от пристигането на Баневи

МВР разпространи снимки и видео от пристигането на задочно обвинените в пране на пари Евгения и Николай Баневи, които бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура.

Предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от СП Европейска заповед за задържането им. Предстои Николай Банев да бъде привлечен като обвиняем по обвинение в пране на пари в размер над 1 млрд. лв. „В момента към наказателна отговорност е привлечена г-жа Банева, като и е предявено конкретизирано обвинение“, обясни той. „В момента тече предявяване на актуалните прецизирани обвинения на Банев. Те са в 5 пункта“, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Към наказателна отговорност ще бъде привлечена и майката на Николай Банев. Предвид напредналата ѝ възраст колегите най-вероятно ще поискат мярка "парична гаранция". "Тя ще бъде обвинена за участие в престъпна група.

Мария Банева се е разпореждала и е присвоявала пари от фалираните предприятия. Тя е и активен участник в прането на пари", разкриха още от спецпрокуратурата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?