Тръмп: Молете се на Господ да не използваме ядрено оръжие

Американският президент Доналд Тръмп е съобщил в писмо до ръководителя на Северна Корея Ким Чен Ун, че планираната среща на върха за 12-ти юни в Сингапур няма да се състои.

Причината е, че последното изявление на севернокорейския лидер било изпълнено с „огромен гняв и враждебност”, информира BBC. 

„За съжаление, заради огромния гняв и враждебност, който показахте в последното си изявление, смятам, че е неуместно в този момент да се състои дълго планираната среща. Смятам, че това е за доброто на двете страни, но в ущърб на света“, заяви президентът на САЩ.

„Вие говорите за вашите ядрени мощности, но нашите също са толкова големи, че трябва да се молите на Господ да не се налага да ги използваме“, добавя още Тръмп.

Писмото на Тръмп е в отговор на севернокорейската словесна атака срещу вицепрезидента Майк Пенс, в която той беше наречен „невеж и глупав“ относно предупрежденията си за планираната среща на върха.

„Светът и Северна Корея в частност, изгуби огромна възможност за продължителен мир и просперитет. Тази пропусната възможност е един наистина тъжен момент в историята“, пише американският президент.

Писмото завършва с призив към Ким, че ако промени решението си, винаги може да позвъни на Тръмп.

"Срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун е отменена, защото „успешният й изход“ е бил малко вероятен, заяви американският държавен секретар Майк Помпео.

„В този смисъл, не вярвам, че имаме основания да вярваме, че може да има успешен изход. През последните много дни, ние не получихме отговор на въпросите си към тях“, заяви Помпео пред американските конгресмени, пише вести.бг.

Решението на Тръмп дойде часове след като Пхенян обявиха, че са спазили обещанието си да взривят тунелите на ядрения полигон, с което разчита да намали напрежението в отношенията с Вашингтон. Става дума за полигон в планините в североизточната част на страната, където бяха проведени 6 от ядрените тестове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?