Тези цветове в спалнята повишават желанието за секс

Може и да ви се струва наивно, но цветовете наистина влияят на активностите и настроението ви в конкретно помещение. Ето защо е важно да подберете внимателно интериора на спалнята си, където прекарвате 1/3 от денонощието.

Сън или секс?

Изследване на веригата хотели Travelodge, в което са взели участие 2000 британци разкрива, че цветовете в спалнята имат отношение към либидото и почивката.
Хората, които имат повече синьо в тази стая, спят по-добре. Карамеленият цвят пък повишава желанието за секс.

Резултатите показват, че собствениците на сини спални, спят средно по 7 часа и 52 минути. Оказва се, че това е предпочитан цвят на повечето строители, учители и бюрократи. Синьото успокоява, тъй като се асоциира с вода, небе, безкрайна шир. Цветът по естествен начин понижава кръвното налягане и сърдечния ритъм. 58 % от британците спят в сини спални и се събуждат щастливи и отпочинали, твърди още проучването.

Друг цвят, който спомага за добър и дълбок сън е жълтият, но в по-малко ярките му нюанси. Според изследването собствениците на тъмножълти спални спят средно по 7 часа и 40 минути на денонощие. Топлият жълт цвят помага на тялото да се отпусне като успокоява нервната система.
Зеленото също действа успокояващо и е третият най-добър избор за спалня. Феновете на зеленото спят по 7 часа и 30 минути. А 22 % от участниците в проучването твърдят, че се „чувстват отпочинали и позитивни“, събуждайки се в зелените си спални.

Сребристите тонове в тези помещения пък създават асоциация с луната и мозъкът се настройва по-лесно за сън. Според авторите на изследването той трае средно около 7 часа и 33 минути. Цветът действа позитивно и на либидото.

Изненадващо оранжевото се позиционира веднага след това, осигурявайки 7 часа и 28 минути сън. Като част от топлата гама, цветът спомага за почивка, а също така стимулира храносмилателната система. Оранжевото отпуска мускулите! Според изследването оранжевото и златистото е изборът за спалня на много банкери и агенти по недвижими имоти.
Кафявото и сивото са определени като „депресивни“ цветове. Хората, които притежават спални в тези тоналности, спят около 6 часа и 12 минути, твърди изследването.

Резултатите показват още, че те стимулират желанието за онлайн шопинг от леглото! Феновете на кафявото също така са работохолици и пренасят работата си в спалнята минимум 3 пъти седмично.
Дойде ред и на лилавото! То се оказва най-лошият вариант за спалня според проучването като в подобни спални сънят продължава около 5 часа и 56 минути на денонощие. Този цвят стимулира мозъка и му пречи да премине в режим на почивка. Той също така стимулира сексуалното желание, така че ако не спите, ще правите други приятни неща.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?