Отец Стоян: Намерете клисар, ще отворим храма

Намерете клисар, ще отворим храма. Такова решение на проблема с църквата в Росен предложи свещеникът отец Стоян Томов в разговор с репортер на „Пазарджишка Марица“. Както вече писахме в предишни публикации, в момента Божият дом е под ключ, отчето не може да ходи често, защото работи в една от пазарджишките църкви и в още две - в Овчеполци и Тополи дол, а вече няма и местен клисар, който да отваря при необходимост. Така новоремонтираният храм стои празен и безлюден. Въпреки това секретарят на Архиерейското наместничество отец Боян Кочев каза пред местно радио, че проблемът е решен. С него така и не успяхме да се свържем, за да ни каже какъв изход е намерен.

Според кмета на Росен Васил Рангелов вероятно отец Боян Коцев е имал предвид техен скорошен разговор. Тогава уж се разбрали, че кметът ще търси доверен човек, който да пази ключа, но изведнъж изтървана реплика развалила преговорите. От нея кметът разбрал, че по негов адрес са говорени клевети, и затова е решил повече изобщо да не се занимава нито с черквата, нито с делата .

„Като съм опитвал да говоря с хората, те ме карат да събирам подписка с искане за друг поп, казва кметът Рангелов. Не искам и нея да събирам, за да не излизам виновен за неща, с които нямам общо! Но и това скоро ще стане - самите жители не приемат отец Стоян заради поведението му и ще настояват пред Архиерейското за друг.“ 

Самият местен свещеник пък обвинява кмета, че настройва народа срещу него. Разказва, че намерил клисарка, която обаче останала само една седмица и върнала ключа. Защо - така и не се разбрало.

В крайна сметка Божият дом си остава все така недостъпен за миряните, а те пътуват до Росен и Черногорово, когато им се прииска да запалят свещ и да се помолят.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?