Татяна Димитрова представи стихосбирки с любовна лирика

Спортни агитки са сред феновете на младата поетеса, възпитаничка на спортното училище

Татяна Димитрова представи последната си стихосбирка с любовна лирика, която е нарекла "Опознай душата ми". Това е петата поред книга на младата хасковска поетеса. Тъй като тя е много скромна, а и отглежда двете си малки дечица в момента не е представяла досега творчеството си пред широка публика. Димитрова за пръв път прави представяне на своето не малко творчество, което е познато на феновете и от страниците и в социалните мрежи и от публикации в специализирани групи за поезия.

В залата на център "Знание" в Хасково се бяха събрали много приятели и почитатели на младата поетеса. Тя беше препълнена, а овации събираше всяко стихотворение прочетено с майсторски патос от ветеранът в хасковския театър Стефан Цирков. Актьорът прочете стихове от последните и три стихосбирки "Любов и още нещо", "Лилаво сияние" и "Опознай душата ми". Особено възторжено публиката прие стихотворенията "Любов" и "Развръзка". Татяна не случайно беше избрала радосното събитие да се случи точно в навечерието на именния и ден, за да може днес по спокойно да приеме своите гости за празника.

Поетичната вечер бе открита с кратък литературен анализ на творчеството на поетесата от колегата журналист и литературен критик Недялко Бакалов. Той сподели, че стиховете на Татяна са заредени с оптимизъм и в няколко от творбите му приличат на Вапцаровата лирика "Ще влезна тихо..." Други нейни стихотворения напомнят според Бакалов творчеството на Блок. Александър Александрович Блок е руски поет. Той е основен представител на руския символизъм и най-влиятелният руски поет в началото на 20 век.

Според критикът последната стихосбирка на Димитрова "Опознай душата ми" е нещо като творческа равносметка на поетесата. Бакалов отбеляза и един друг интересен факт. На фона на покачващите се цени на всичко около нас цената на книжките на Татяна пада. "Книгите може да са евтини, но думите не бива" пожела той нкрая на младата поетеса и публиката и.

Всякаш вслушали се в думите му приятелите и почитателите на поетесата, която е завършила хасковското Спортно училище "Стефан Караджа", изкупиха почти цялото и творчество. Татяна Димитрова раздаде и много автографи на своите почитатели, а група нейни приятели от спортното си направиха снимка за спомен с авторката и книгите и.

Татяна е дъщеря на известния спортен деятел в Хасково Димитър Димитров, който е председател на фенклуб "Георги Аспарухов-Гунди и Лев Яшин". Поетесата е запалена фенка на спорта, футбола и Барселона. Затова и в приятелския й кръг е почти цялата агитка на вече фалиралия баскетболен клуб Хасково 2012. Спортните фенове се пошегуваха, че след като ликвидираха баскетбола в областния град, вече стават публика културна и тръгват по литературни четения, театрални постановки и изложби. Вече ставаме културни и започваме да четем поезия, каза със стихосбирка в ръката Николай Галончев, бивш вратар на също фалиралия футболен клуб Топлика Минерални бани.
Тарторът на баскетболната агитка на Хасково, Слави Христов, също зареден с любовна лирика каза, че вече ще подкрепят хандбалния женски тим, който е водач в Б група./Хасковска Марица

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?