Севиля изхвърли Ман Юн от Шампионската лига

Рома надхитри Шахтьор и се класира за четвъртфиналите

Севиля сътвори сезнацията на осминафиналите в Шампионската лига като изхвърли от турнира единия от фаворитите за спечелването му Манчестър Юнайтед. След нулевото равенство на Естадио Санчес Писхуан, испанците надхитриха тима на Жозе Моуриньо с 2:1 на Олд Трафорд. Влезлият на смяна Уисам Бен Йедер нокаутира червените дяволи с два гола в рамките на 240 секунди между 74-ата и 78-ата минути. Ромелу Лукаку върна едно попадение в 84-ата минута, което вдигна домакините на щурм, но до края защитата пред вратаря Рико не сгреши.
 Рома се класира за 1/4-финал в Шампионската лига за пръв път от десет години насам. Тази вечер "вълците" спечелиха с 1:0 мача-реванш с Шахтьор (Донецк) от 1/8-финалната фаза. Така общият резултат от двата мача стана 2:2, но заради гола на чужд терен италианците ще играят в следващата фаза. Героят днес бе Един Джеко, който реализира победния гол в 53-ата минута и по този начин класира тима си напред в турнира.
Така Рома  се класира на 1/4-финал в Шампионската лига за пръв път от сезон 2007/08 насам, когато на 1/8-финал бе отстранен Реал Мадрид. Освен това италианците си отмъстиха на Шахтьор за отстраняването през сезон 2010/11 на същата фаза на турнира.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?