Ябълковият оцет - пръв помощник при шипове в петата РЕЦЕПТА

Шиповете не се лекуват и болят много, но има продукти от природата, които  могат да облекчат болката. Лошото при шиповете, особено на петата, е, че заради силната болка и дискомфорт не може да се ходи нормално. Болните непрекъснато трябва да се съобразяват какво да обуят, защото е почти невъзможно да се сложат тесни или високи обувки. Повечето, които имат шипове на петата, накуцват и от това страда социалният им живот. 

Изпитано средство при шипове на петата е ябълковият оцет. Той трябва да е истински, натурален и приготвен в домашни условия, за да бъде още по-ефикасен. Рецептата е много лесна - налейте в дълбок съд - най-добре леген ябълков оцет, в който да потапяте петата си за около 20-30 минути всеки ден. Може да си правите и компреси, а през нощта да обувате чорапи, предварително натопени в ябълковия оцет. След това върху тях се слага найлонов плик и отгоре се обуват още един чифт чорапи.

Това лечение трябва да се прави по-продължително време, въпреки че още на първата седмица ще получите подобрение и болките от шипове на петата ще намалеят.

При шип в петата може да се направи гъста каша като лапа от среда на филия типов хляб, напоена с вода и оцет, смесени в съотношение 1:1. Кашата се налага на петата. Увива се с найлон или фолио, обува се чорап или се превързва без много стягане. 

Компресът престоява няколко часа, но не цяла нощ, защото се получават гъбички от лапата с оцет и типов хляб.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ели

Ели

06.07.2019 | 02:06

Аз страдам, от шипове в петата, и сега всяка вечер правя този метод с оцета, и болките намалиха ще го правя 1 месец, подред, който страда от шипове нека опита

Отговори
3 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?