Проверяват с SMS били ли сме на лекар

Всеки пациент да получава SMS, който да му показва, че е регистриран като прегледан от лекар или е претърпял  интервенция в болница. Това предложи управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев на последното заседание на Надзорния съвет на фонда. Целта на тази мярка е да се засили контролът в системата и да се постигне по-ефективно изразходване на обществените средства.

Идеята е всеки човек да получава SMS, ако е претърпял някаква терапия, за която плаща Касата. Така той ще разбере, ако някой медик се опитва да злоупотреби с неговите данни и да точи Касата.

„Така както в банката, като си изтегля пари, на първата минута ми пращат съобщение и ми казват - от банковата ви сметка бе изтеглена съответната сума пари. Примерно говоря под тази форма, като SMS, като има плащане за мен, получавам съобщение, че Касата ми е платила", обяснява той на надзорниците. Повод за предложението му са писмата, които Касата вече разпрати до няколкостотин пациенти, за да ги попита дали са им извършвани процедури, които са отчетени.   Очакват се отговори от тях в близките дни, за да се изясни ситуацията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?