Пробвайте! 13 въпроса за тренировка на ума

1. Ако вали в 12.00 часа през нощта, можете ли да очаквате слънчево време след 72 часа?

2. Един мъж живее на седемнадесетия етаж. Той ползва асансьора до своя етаж, само когато навън вали или когато един от съседите му се вози заедно с него. Ако навън е слънчево или е сам, мъжът слиза на деветия етаж. Изминава останалото разстояние пеша. Защо?

3. Карат няколко души да скочат върху молив на пода, но никой не успява да го направи. Защо?

4. Как можете да хвърлите тенис топка така, че тя да се върне при вас?

5. Виждате момиче, което седи. Вие обаче не можете да седнете на нейно място, дори и тя да стане. Защо?

6. Един мъж се върти в леглото си, не може да заспи. Взима телефона, набира номер, изчаква малко, оставя апарата и заспива. Защо не е могъл да заспи преди това?

7. Един хотел има 7 етажа. На партера има четирима души. На всеки етаж – с двама повече спрямо предишния. На кой етаж викат асансьора най-често?

8. Компания, произвеждаща маратонки, се сблъскала с проблем в страната, в която се намирала нейната фабрика. Стоката  постоянно се крадяла. Какво направила компанията, за да предотврати кражбата, без да харчи пари за охрана?

9. Кога гледаме към числото 2, но казваме „10“?

10. Джордж Вашингтон, Шерлок Холмс, Уилям Шекспир, Лудвиг ван Бетовен, Наполеон Бонапарт и Нерон - кой значително различен от останалите?

11. Малките пациенти в една детска болница обичали да си играят с очарователни плюшени мечета. Децата харесвали толкова много играчките, че ги взимали вкъщи с тях. Как болницата успяла да разреши този проблем?

12. В зората на киното един американски кино салон започнал да губи пари. Зрителите се ядосвали на дамите, които отказвали да свалят шапките си в залата и по този начин закривали екрана. Кое е най-евтиното и ефективно разрешение на този проблем?

13. На един и същи рафт в кабинета на един учен имало 2 две книги една до друга. Едната била 230 страници, а другата - 325. Колко страници има между първата страница на първата книга и последната страница на втората книга?

Това са отговорите

1. Не, защото след 72 часа отново ще е нощ.

2 Мъжът е много нисък. Достига бутона на седемнадесетия етаж само с чадър или с помощта на свой съсед.

3. Моливът е бил поставен до стена.

4. Нагоре.

5. Защото е седнала в скута ви.

6. Неговият съсед е хъркал шумно, но след позвъняването се е събудил.

7. На партера.

8. Построила друга фабрика и започнала да произвежда отделно леви и десни маратонки.

9. Когато гледаме към часовника си.

10. Шерлок Холмс, тъй като е измислен герой.

11. Започнали да превързват мечетата с превръзки и казвали на децата, че всички играчки трябва да остават в болницата, за да се оправят.

12. На входа на киното поставили надпис: „Молим най-учтиво всички дами да свалят шапките си по време на филма. Това правило не важи за възрастните жени“. 

13. Между тези страници се намират единствено кориците на тези две книги.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?