Отличиха учители от район „Източен“ за 24 май СНИМКИ

24 директори и учители от „Източен“ бяха отличени за значителен принос за развитието на образователното дело, като 7 от тях получиха специален плакет на района. Това стана по време на традиционната тържествена церемония, организирана от кметството в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Със Знак на район „Източен“ бяха отличени Професионалната гимназия по транспорт „Гоце Делчев“ по повод 50-годишния й юбилей и Нейка Бакърлиева - директор на ДГ „Чайка“ за многогодишните си усилия за развитието на детската градина, за внедряване на иновативни практики и принос  за новата  сграда на детското заведение.

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков благодари на всички преподаватели за всеотдайността и усилията, които влагат във всекидневната си работа. Той подчерта, че на този уникален празник всеки българин си спомня с благодарност и признателност за своите учители и се прекланя пред тяхното дело.  Николай Чунчуков отново потвърди, че образованието е сред най-важните приоритети в работата на неговия екип и като пример посочи проектите, по които работят по Българо-швейцарската програма и „Растем заедно“.

Плакети на район „Източен“ „За принос в образованието 2018 г. “ получиха: Марияна Маджирова- директор на ПГТ „Проф. Асен Златаров“, Севдалина Генчева- директор на ДГ „Лилия“, Стоилка Григорова - зам. директор  на  СУ „Найден Геров“, Екатерина Личовска – учител от СУ „Симон Боливар“,  Димитрия Жекова - учител от ПГТ „Проф. Асен Златаров“, Катюша Арсенова - учител в ОУ „Пенчо Славейков“. Плакет получи и арх. Даниела Пухалева - гл. архитект в района за активните усилия в осигуряване на образователната инфраструктура

Грамоти и книги получиха и 16 преподаватели  от училищата за  съществен принос в образователната и организационна работа с децата и учениците. Сред отличените са и учителите, работили активно за  реализиране на проекта „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“, финансиран по Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Тържествената проява  беше проведена в заседателната зала на кметството. Специално за церемонията от Детска градина „Родина“ беше донесен маслен  50-годишен портрет на светите братя Кирил и Методий.

„Бих искала този портрет да ни напомня за непреходната ценност, която ни дадоха  Кирил и Методий - уникалната писменост, която ние приемаме за даденост, а тя е  свързана с корените  ни и усилията на много наши будители да я съхранят. И както Панайот Пипков през  1901 г. като преподавател в Ловешкото училище  написва музиката към текста на Стоян Михайловски и амбицира учениците си до края на часа да запеят дружно „Върви, народе възродени“, така и ние осъзнато да възродим  националния си дух и да продължим да  творим духовността“, изтъкна пред всички Стефка Симеонова - главен експерт „Образование“  в районната администрация.

С вдъхновеното си изпълнение на химна на българската просвета „Върви, народе възродени“ учениците от ОУ „Васил Левски“ вдигнаха всички присъстващи на крака.

Специален гост на тържеството беше началникът на РУО Иванка Киркова, която поздрави всички по случай 24 май.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?