Ентусиазирани петокласници отбелязаха Деня на земята СНИМКИ


Ентусиазирани петокласници, членове на Младежкия воден парламент, отбелязаха днес Световния ден на земята в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Мероприятието се организира от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) и затвърждава традицията на институцията за ежегодно отбелязване на екологичния празник. То цели стимулиране на екологичното мислене и възпитание на подрастващите.

Учениците се запознаха с темата на екопразника за 2018 г., която е "Свят без замърсяване с пластмаси" и с интерес участваха в беседа на тема „Озеленяване на градските площи и опазването им от замърсяване с пластмаси и други отпадъци“. Заедно със специалист по озеленяване, отговарящ за поддържането на градините и парковете в Пловдив младежите се разходиха из емблематичната „Цар Симеонова градина“, обявена за паметник на парковото изкуство. Те обърнаха внимание на растителните видове – цветя, треви, храсти и дървета, които се отглеждат и получиха ценни съвети как да не замърсяват кътчетата на красивия си град.

Експертите от БДИБР предоставиха специално разработени информационни материали с факти за използването на пластмаси и войната, която Европа е обявила на пластмасовите отпадъци. Те акцентираха върху замърсяването на водните обекти с пластмаси.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?