Домашна маска с куркума изглажда бръчките

Лечебните свойства на куркумата се използват от над 2000 години. Тази подправка е сред най-мощните природни средства - стимулира кръвообращението, облекчава болката и предотвратява възпаление. Куркумата е силен антиоксидант, който може да направи чудеса за кожата ви.

Маските с куркума помагат за изглаждането на фините бръчици и действат подмладяващо. Смесете добре 1 ч. л. куркума, 1 ч. л. прясно мляко или течна сметана и 1 ч. л. мед. Разбъркайте до хомогенна смес и нанесете върху предварително почистена кожа. Маската се оставя да действа до половин час, но ако усетите парене, веднага почистете с памучен тампон, напоен с хладка вода. Можете да правите маската през ден, като резултатите се забелязват почти моментално.

Медът се заменя със сок от алое вера или масло от праскова, ако имате спукани кръвоносни съдове на лицето. За да отстраните тъмните кръгове под очите, разбъркайте 1 с. л. сок от ананас с 1 ч. л. куркума. Трябва да се получи гладка каша, която се нанася с памуче под очите. Оставя се на лицето около 10 минути, след което се отмива с хладка вода.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?