АПИ въведе важни ограничения заради обилните валежи и тапи!

Тапа на АМ "Тракия" запуши подхода към София, а автомобилите около км 20 са блокирани от близо час. Средната скорост на движение в района е вероятно под 10 км/час. Движението е затруднено и заради валящия сняг.  

От АПИ съобщиха, че се въвежда ограничение на движението на МПС над 12 т по АМ "Тракия" в посока София на територията на област Пазарджик поради влошени метеорологични условия в област София.

Временно е ограничено движението на МПС над 12 т и по АМ „Струма“ от км 20 до км 26 в област Перник за снегопочистване. Три колони от автомобили са се образували на АМ „Струма“ в района на Стара село в посока София. Автомобилите не се движат, като покрай тях е минал само един снегорин с вдигната лопада, съобщава "Фокус".

7-километрова колона от автомобили се е образувала около 50-ти км на АМ "Хемус" в посока града. Всички автомобили – леки и тежкотоварни – почти не се придвижват вече близо половин час.

По данни на  BulNews.bg, полицията е затворила международния път Е-79 при Ботевград в посока автомагистрала „Хемус“. Обилният снеговалеж е натрупал сериозно количество върху асфалта на аутобана и по тази причина трафикът е спрян, докато бъде изчистен пътят към столицата.


Тировете и леките коли са отбити още на пистата край Ботевград, където вече се е образувала километрична опашка. От АПИ съветват да изчакате с тръгването си по този маршрут поне още час, за да не попаднете в снежния капан.

По целия международен път Е-79 от Монтана до Ботевград има закъсали тежки камиони, които създават сериозни пречки за останалите участници в движението.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?