90-те минути, в които бях за Ливърпул

Дори и да си фен на английския футбол (б.а. като мен), два отбора от Албиона могат да ти разкажат играта, пък било то и на финал. Ливърпул и Тотнъм го сториха в пълна сила - 23 секунди футбол, след това 86 минути чакане и ...край на 15-годишната суша за мърсисайдци.

С ръка на сърцето признавам, че за мен мачът Манчестър Сити - Тотнъм (4:3) е финалът на тази Шампионска лига, а Аякс - Тотнъм (2:3) е "малкият" финал. Тотнъм вкара шест гола в тях, но не беше фаворитът ми и тогава.

Няма смисъл да ви обяснявам защо и как се получи този нелицеприятен мач. Всеки си има обяснение и оправдание. За рефера Скомина ще кажа само (колкото и да не ми се иска) - дузпа имаше. Мачът се игра на 1 юни, а точно тогава в сила влизат новите правила на ФИФА. В тях е упоменато, че всяка игра с ръка в наказателното поле вече е дузпа. няма тълкования. Очаквам обаче в мачfвете да има поне по 4-5 дузпи средно. Иначе - ФИФА решава, реферите ги е срах и мишкуват. Скомина не го беше страх, той си знае защо.

Не може да им се отрече на англичаните, че във всяка ситуация създават легенди, разказват приказки, просълзяват хората с човешки съдби и трагедии.

Ето поредният пример (на снимката по-горе). Виждате една много емоционална нощ, не само за Ливърпул, но и за семейство Хендерсън.

Историята е следната: Бащата на Джордан Хендерсън е имал рак на гърлото и го е помолил да не го вижда докато е бил на лечение през последния месец. Съвсем изненадващо той е бил на трибуните, за да гледа успеха на сина си и мърсисайдци, въпреки препоръките на лекарите да не го прави.

Ето защо се радвам, че Ливърпул спечелиха Шампионската лига. 

Успех в битката, мистър Хендерсън-Старши!!!

"You'll never walk alone". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?