Подай сигнал

812 ученици от Пловдивско на поправка на зрелостен изпит

Образование

от Елица Кандева 879 прегледа 0

812 ученици от Пловдивско на поправка на зрелостен изпит

812 зрелостници и завършили минали години са заявили желание да се явят на поправителната сесия на държавните зрелостни изпити в Пловдивска област. Сред тях са скъсаните на редовната сесия и младежи, които не са се явили на нея, понеже са били оставени на поправителни изпити заради двойки за годината.

Общият им брой е по-висок спрямо миналата година, когато заявления за поправките подадоха 754-ма, но реално се явиха само 485 души, като почти половината пак се провалиха.

До 22 август ще бъдат готови списъците с допуснатите, а на следващия ден ще се раздават служебните бележки за явяване на поправките на матурите.

Изпитът по български език и литература е на 28 август, а вторият задължителен държавен зрелостен изпит по избираем предмет - на следващия ден. ДЗИ по желание ще се проведат в периода 30 август - 4 септември.

Регионалното управление на образованието е определило 7 пловдивски училища, в които да се проведат изпитите. Това са ПГ “Ана Май", ПГ по автотранспорт „Гоце Делчев", ПГ по строителни технологии “Пеньо Пенев", ПГ по туризъм „Проф. Асен Златаров", ПГ по битова техника, ПГ по хранителни технологии и техника и СУ “Никола Вапцаров".

За младежите от региона центровете са три - в Карлово, Асеновград и Перущица.

Крайният срок за обявяване на резултатите е 10 септември.