80-годишният чинар Акташ 10 години трупа успехи и в България

Семейният холдинг е трети в света производител на пневморесьори и лидер в Турция и на Балканите

Турската компания „Акташ Холдинг“ отбелязва тази година 80 години от създаването си и 10 години успешно присъствие в България. Началото е положено през 1938 г. от Саит Акташ с малко ателие за регенериране на гуми в гр. Бурса. Семейната традиция се продължава от сина на Саит Акташ - Шахап Акташ, председател на Съвета на директорите на „Акташ Холдинг“. Той доразвива и усъвършенства дейността на баща си и успява да превърне малката семейна фирма в мощен холдинг.

Днес той е трети в света производител на пневморесьори и лидер в Турция и на Балканите. Има производство и логистични бази на 3 континента, а експортът е ориентиран към 125 държави. Щафетата е поета успешно от трето поколение в лицето на Илкнур Акташ и Серкан Акташ, които са членове на Управителния съвет на холдинга. Десетки приятели и бизнес партньори се събраха миналия петък в модерния завод край гр. Куклен, за да отбележат двойния празник на групата Акташ.

„Не беше лесно да отгледаме този чинар Акташ до 80 години. От 12-годишен работя за него и така е в продължение на 55 лета. Баща ми създаде фирмата и оттогава тя се разраства и залага на нови продукти с високо качество.  България и Европа са важни за нас. След десет години работа тук заедно постигнахме много добри резултати. Благодаря на всички вас и се надявам заедно да пишем историята на успеха и в следващите десетилетия и да отбележим стогодишния юбилей на холдинга, каза в приветствието си Шахап Акташ. Той отличи най-добрите си работници и в знак на благодарност им подари по едно златно кюлче с фирмен монограм. Сред тях е единствената жена, оператор на вулканизиращи преси във фирмата - Красимира Сиракова, която е от първите работници в завода.

Тържеството на „Техно Акташ“ АД  уважиха десетки приятели, бизнесмени и контрагенти. Официални гости бяха генералният консул на Турция в Пловдив Хюсейин Ергани, председателят на Търговско-промишлена камара - Пловдив Добрина Проданова, зам.-председателят на дружеството на български и турски бизнесмени „Бултиш“ Донка Колева, доц. д-р инж. Никола Добрев, председател на съвета на директорите на „КЦМ 2000“ АД, кметът на община Куклен Мария Белчева и др. За доброто настроение  се погрижиха момичетата от хор „Евмолпея“.

На 18 май (петък) „Техно Акташ“ АД  организира Ден на отворените врати. На него са поканени абитуриентите от следните училища: Професионална гимназия по машиностроене, Професионална гимназия по електротехника и електроника, Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев“, Професионална гимназия по механотехника „Професор Цветан Лазаров“, Професионална гимназия „Цар Иван Асен II - Асеновград“ и Професионална гимназия по селско стопанство - гр. Куклен.

Освен абитуриентите на двете учебни заведения, в Деня на отворените врати, от "Техно Акташ" ще посрещнат всеки, който желае да се запознае на място с производството на компанията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?