8 студенти на Тракийския университет с награди от Евро Ферт

Осем студенти от специалност „Агрономство“ на Аграрен факултет на „Тракийски университет“ награди „Евро Ферт“ АД - Димитровград. В рамките на конкурса, обявен от една от водещите компании в търговията с минерални торове в България, те писаха реферати по две теми: „Балансирано торене на земеделските култури“ и „Азотното торене – важен фактор за разгръщане на добивния потенциал при полски култури“.

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е посветен на празника на Аграрния факултет 6 май. С него ръководството на „Евро Ферт“ цели да  стимулира студентите да подобряват своите знания, получени по време на образованието им. 

Наградите връчи Йордан Стойков, директор „Анализи и развитие на пазара“ в компанията. Студентите получиха подаръци и от ръководството на факултета за труда, който са положили.

Приветствено слово към присъстващите отправи зам.-ректора на ТУ проф. дсн Гюрга Михайлова, която изрази своята гордост с постиженията на студентите в университета.

-              Всички Вие се представихте достойното. Направихте горди и своите преподаватели – каза тя.

-              За нас е удоволствие да работим с фирма „Евро Ферт“. В нейно лице виждаме един истински партньор и приятел на Аграрен факултет. Искам да благодаря и на катедра „Растениевъдство“, защото те много добре работят със студентите, каза доц. Димитър Панайотов, декан на АФ. И препоръча на възпитаниците си: „Участвайте в такива предизвикателства!“.

-              Радвам се, че за втора поредна година провеждаме този конкурс тук. Резултатите са повече от добри, което означава, че студентите получават една отлична подготовка. Надявам се, че сте удовлетворени от резултатите. А за мен е чест, че имам възможността да Ви поздравя и да Ви пожелая бъдещи успехи – с тези думи към преподавателите и техните възпитаници се обърна Йордан Стойков, директор „Анализи и развитие на пазара“ в „Евро Ферт“ АД.

Отличените на първо място Гергана Петкова и Зорница Русева получиха грамоти и едномесечен платен стаж в компанията, която е една от водещите в България за търговия с минерални торове. Те ще се запознаят с работата на производствените мощности на територията на торовия производител „Неохим“ АД – Димитровград, технологията за получаване на химически чиста вода, за получаване на азот и кислород, за производство на амониев нитрат, смесени торове и др. Останалите участници в конкурса получиха грамоти и подаръци.

Конкурсът е поредното събитие, с което „Евро Ферт“ АД – Димитровград доказва желанието си да подпомага аграрното образование в България. Компанията си сътрудничи успешно и с други университети в България, които подпомага с модернизиране на базата и учебния процес.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?