75 майстори идват за Панаира на занаятите

Пролетният панаир на занаятите ще се проведе от 17 до 20 май 2018г. на ул. „Райко Даскалов“, на Малката главна. Всеки ден от 10.30 до 19.00 часа ще има интересни демонстрации и базар на 75 български майстори – занаятчии, които ще представят над 20 занаята: металопластика, дърворезба ,  художествена обработка на дърво, тъкачество, плъстене, грънчарство, художествена керамика,   ножарство,  стъклопис, свещолеене,  сладкарство,  изработване на накити с различни техник, изработване на кукли от текстил, шапкарство, художествено плетиво, килимарство, изработване на художествени тъкани, кошничарство, звънчарство, изработване на народни музикални инструменти, изработване на изделия от кожа.

Организатори на Пролетния панаир на занаятите са Община Пловдив, Регионална Занаятчийска Камара- Пловдив и Регионален етнографски музей Пловдив. Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и спомоществователите КЦМ Груп Металургремонт 21 и СОТ Брадърс.

Гости на Панаира ще бъдат Мая Савич - Сърбия, децата от КЕРАМИЧНО АТЕЛИЕ  към Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ и деца от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев".

Събитието  се провежда в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.                     

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?