7 се борят за едно място в Техническия

Седем кандидати се състезаваха за едно място в  „Компютърни системи и технологии“ на Техническия университет – филиал Пловдив. Това е най-търсената специалност, отчетоха от ВУЗ-а. Кандидат-студентската кампания  през тази година показва, че има засилен интерес и към специалността „Дизайн и печатни комуникации“, която е сравнително нова за университета.

По традиция младежите се насочват към специалности с обучение на български език в областта на електрониката, автоматиката, електротехниката, машиностроенето, транспорта, авиацията и индустриалния мениджмънт, но на висок интерес се радва и „Индустриално инженерство“ с обучение на английски език, обобщи директорът на ВУЗ-а проф.д-р инж. Въльо Николов.

В Техническия университет отбелязват и още една положителна тенденция - често се записват да учат кандидат-студенти, чиито родители са инженери и това е ценно, защото приемствеността в професията носи предимства.

До 19 юли ще продължи записването на студенти след второто класиране в Техническия университет – филиал Пловдив. То е за всичките 12 специалности за бакалаври. Второто класиране дава възможност на кандидат-студентите да бъдат приети в по-желана от тях специалност.

„Второто класиране при нас е окончателно. На тази възраст е нормално кандидат-студентите да се колебаят в избора си на специалност и се случва да го променят, така че дори след второ класиране се освобождават места в специалности с висок бал. За заемането на свободните места могат да участват и кандидати, които не са подавали документи до този момент. Печели този, който по-рано подаде документите си.“ - каза доц. д-р инж. Никола Шакев – заместник директор на Техническия университет – филиал Пловдив

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Иво

Иво

17.07.2019 | 14:47

Да, бе, ще се изтрепят да се натискат по двама на компютър с монитори от преди 2000 г.

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?