7 неща, които не знаете за сухия шампоан

Сухият шампоан е козметичен продукт, който е пръв съюзник срещу бързо омазняващата се коса. Той има балансирана формула и съдържа хума, оризово нишесте, силиций, за да премахне излишъка от себум по скалпа. Тъй като повечето формули оставят бяла следа в косата, за брюнетките се препоръчват специални сухи шампоани, които включват миктопигменти.

По този начин се адаптират към цвета на косата ви, без да бият на очи. Важно е да се отбележи, че тези продукти правят косата по-суха, така че не са подходящи за увредени или тънки коси.

 Разделете косата на секции и напръскайте корените от разстояние около 20 см. Разтъркайте с пръсти скалпа. За да премахнете излишъка сух шампоан, разрешете косата с гребен или четка. Сухият шампоан не може да замести измиването на косата, затова трябва да се използва само като спешно средство. Не прекалявайте с употребата му, защото рискувате да провокирате запушване на порите. За да не увредите кожата на главата, не използвайте сух шампоан повече от веднъж седмично.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?