6000 лева стипендия за студенти по педагогика

Трябва да я заслужат с послание към бъдещите си ученици

Бъдещи учители, които в момента са студенти или докторанти по педагогика, могат да спечелят едногодишна стипендия в размер на 6000 лева, ако разкрият ефектно и убедително на какво искат да научат децата.  Консултантската компания "Прайсуотърхаус Купърс"  - България стартира кампанията „Най-важният урок“, която е отворена и за записалите се в програми за придобиване на педагогическа правоспособност.

Кандидатите за стипендианти трябва да имат мотивация да се развиват в образователната сфера у нас. За да участват, трябва да напишат есе на тема „Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици“. Срокът е 17 март.

След предварителния подбор въз основа на есетата ще се проведе още една селекция - с интервюта от 18 март до 5 април. Независимо експертно жури от успешни и вдъхновяващи експерти и специалисти от сферата на медиите и образованието.ще излъчи 11 победители, на които организаторите ще осигурят едногодишни стипендии по 6000 лв. и едномесечен стаж по специалността.

Инициативата се провежда под патронажа на президента Румен Радев и в партньорство с Министерство на образованието и науката.

"Най-важният урок" е продължение на миналогодишната кампания "Твоите 25 причини да избереш България", a средствата за стипендиите бяха набрани чрез благотворителния търг "Подай ръка".

Известни личности влизат в ролята на посланици на кампанията "Най-добрият урок", заснемайки видеа с личния си разказ за най-важните неща, които са научили в училище. Сред тях са Михаела Филева, Васил Василев-Зуека, Веси Бонева, Деян Донков, Ива Дойчинова, Ивайло Захариев, Радина Кърджилова, Силвия Петкова, Стефания Колева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?