60 000 лв. искал кметът Ралев от строителен предприемач

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев е изнудвал месеци наред строителен предприемач, който щял да изгражда 4-5-етажен блок за сумата от 60 000 лв. срещу даване на разрешение за строеж. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Самият документ не се издава от кмета, а от главния архитект на общината.

Кметът прибрал документите на предприемача при себе си в края на миналата година и оттогава започнали неволите на строителя. Той изпращал различни хора в кметството, които се срещали с подчинени на Ралев и всеки път се чувала цифрата 60 000 лв. В началото на януари предприемачът подал сигнал до премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Оттам жалбата била препратена в КПКОНПИ, а оттам в специализираната прокуратура.

След многобройните разговори и мотаене станала връзка между строителния предприемач и много близък приятел на Ралев - бизнесмен с кабелна телевизия в Карлово и бизнес в Пловдив, който изиграл ролята на посредник. Той уверил, че ще се свърши работата, тоест получаването на разрешителното, като самият посредник, който също е задържан и обвинен, бил известен с това, че всички кметове на Пловдив ходели на почивка в неговата къща в Гърция. Предаването на парите станало в четвъртък  в колата на посредника, като часове наред той карал из града, гледал дали не го дебнат, дори казал на предприемача, че ще се наложи да обикалят всички чейндж бюра из града. Това било с цел да се сменят парите, ако са белязани, но в края на краищата от дългите обиколки се уморили и до смяна не се стигнало.

Утре пред Специализирания съд  ще се изправят кметът Ральо Ралев и посредникът.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ЛЗ

ЛЗ

02.06.2019 | 19:51

Алчността погубва !!!!!Трябваше хората да не се продават за една къща , а да се сетят , че ще станат бушони на една клика от 200 ,300 човека , която е обслужвана от цяла мрежа от зависимости

Отговори
1 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

01.06.2019 | 14:55

И какво се указва ,,чистите и неопетнени" герберистчета на Пловдив ходят на почивка в Гърция. Ами какво чакат тогава и не привикат и другите кметове . Ах колко лошо е когато гласуваш за герберист.

Отговори
8 3

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?