6 септември - символ на вярата

Уважаеми пловдивчани,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 134-годишнината от 6 септември - Ден на Съединението и празник на Пловдив! В хилядолетната история на България има дни на национални катастрофи, но има и дни на величествени победи. 6 септември 1885 г. е  не само ден на политически и военен триумф. Това е денят на националното ни обединение, когато българите застанахме като един и защитихме своя национален интерес - обединението на Княжество България с Източна Румелия. Да, Съединението е еднократен акт, но единението на цял един народ е въпрос на съзряване и преди 134 години нашите предци показаха, че са готови да носят сами отговорността за своето Отечество.  

Шести септември е преди всичко символ на вярата в собствените ни сили и жертвоготовността за Отечеството. Това е един от малкото моменти, в които българинът дръзва категорично да отхвърли чуждия диктат, външните внушения и да поеме в своите ръце съдбата на Родината.

На този ден ние, пловдивчани, сме особено горди, защото именно тук, в хилядолетен Пловдив, един народ, воден от възрожденски плам, успя да защити правото си да бъде едно цяло, неразделено от лист хартия.

Уважаеми пловдивчани, не бихме имали куража да чертаем бъдеще си, ако миналото ни потъне в забрава!

Дълбок поклон пред хилядите знайни и незнайни герои, осъществили акта на Съединението!

Честит празник!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?