6 народни средства за борба с комарите, които работят

Комарите не харесват миризмата на анасон, евкалипт, карамфил и босилек

Ухапванията от комари не са толкова безобидни: някои хора имат алергии към тях, така че ухапаното се подува и се втвърдява. И най-важното - боли, отвратително е и не позволява да се наслаждаваме на вечерта край огъня с приятели или на интересна книга в люлката или хамакът. Ако нямате специален спрей под ръка, народните средства могат да помогнат.

Етерични масла

Комарите не харесват миризмата на анасон, евкалипт, карамфил и босилек. Ако добавите няколко капки етерично масло от тези растения към крема или лосиона, с които мажете кожата си, това ще ви предпази от ухапвания за час и половина.

Димът от смърч

Ако седите до огъня, хвърлете в огъня няколко смърчови шишарки или борови клони. Комарите не харесват дима от иглолистни дървета, и броят им около вас ще намалее. Още по-малко ще са комарите, ако надушат миризмата на хвойна, така че ако има възможност да се хвърлят няколко клони от хвойна, давайте!

Рибено масло

Никой не обича миризмата на рибено масло: нито хората, нито комарите. Намажете се с рибено масло и комарите ще ви избягват.

Ванилин

Смесете прах ванилия с бебешки крем. Комарите са изгорени.

Евкалиптово масло с лимонов сок

Разстелете сместа, за да се предпазите от ухапвания.

Пелин
Втрийте стрък от пелин в крем за ръце и използвайте за предпазване от кръвопийците. Комарите се страхуват от тази миризма.

За нощта

Никой инструмент не осигурява 100% гаранция срещу комарите, така че най-надеждният начин за осигуряване на спокоен сън в природата остават мрежите против комари.

източник: zdrave.to

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?