Подай сигнал

5 заблуди на младите предприемачи

Бизнес зона

от Екип Марица 742 прегледа 0

5 заблуди на младите предприемачи

Много младежи са повлияни от историите на хора като Марк Зукърбърг, които са постигнали успех на ранна възраст, и гледат на стартиращия бизнес през розови очила. От Entrepreneur посочват някои от капаните, в които младите предприемачи често падат и как могат да бъдат избегнати.


Заблуда 1: Само идеята е важна


Една привлекателна идея може да ви даде добър начален старт в предприемаческия свят. Благодарение на нея ще привлечете повече инвеститори. Но дори най-страхотните идеи завършват с крах, ако няма разумен план за реализацията им, правилен екип, поддръжка и контрол.


Заблуда 2: Предприемачът има неограничена свобода


Да, ще можете сами да определяте част от правилата си, например работното време. Но не забравяйте, че носите отговорност както към себе си, така и към вашите инвеститори да направите този бизнес печеливш. Често пъти това означава да правите огромни лични жертви, да работите дълги часове и да оставате в офиса до много късно.


Заблуда 3: Лесно се забогатява чрез предприемачество


Не мислете за предприемачеството като за някаква схема за бързо натрупване на състояние. Преди да достигнете до доходоносната част на работата, ще трябва да инвестирате значителни ресурси в изграждането на вашия бизнес, включително много време и пари.


Заблуда 4: Човек се ражда лидер


Всеки може да придобие нужните умения, за да стане успешен предприемач, без значение откъде е започнал кариерата си. Интроверти и екстроверти, творци и обикновени работници, всички те имат еднакъв шанс да постигнат успех в света на бизнеса, стига да имат правилното отношение и начин на мислене.


Заблуда 5: Предприемачите постигат успехите си бързо


Успехът може да отнеме месеци, дори години, на упорита работа и преодоляване на безброй препятствия, преди да започнете да правите печалби от бизнеса си. Ниското ниво на успеваемост при стартъпите кара много предприемачи да вярват, че в този бизнес залогът е „всичко или нищо“, но както навсякъде другаде успехът идва в различно време и под различни форми.