5 години затвор за Георги, който кла "врага" с брадва и нож

5 години ще лежи в затвора 48-годишният Георги Нечев от Сопот, който нападна с брадва и нож своя 51-годишен другар по чашка Стоян Барашки в заведение, което се намира на улица „Ставри Костов“ в подбалканското градче. Освен това Нечев ще трябва да брои 20 000 лева за претърпените от Барашки физически и душевни вреди.

Нападението разтресе Сопот на 9 март. По данни на обвинението, тогава Стоян си пийвал в барчето. Внезапно там връхлетял Георги. Няколко дни по-рано двамата се карали и били. Когато видял Стоян да си седи спокойно, Георги побеснял. Изтичал до дома си, взел брадва и нож и нахлул в кафенето до масата на „врага“. Ударил Стоян няколко пъти с тъпото на брадва по главата. Това станало пред всички клиенти. Един от тях заповядал на Георги да хвърли секирата. Той го направил, но извадил камата. Замахнал към гърдите на пострадалия, но не успял да го прободе, а само го одраскал. Собственикът на заведението разтървал мъжете. Потърпевшият бил откаран с линейка до Пловдив, където бил опериран, а извършителят – с патрулка в ареста.

На днешното заседание Нечев призна изцяло вината си и фактите, описани в обвинителния акт. Той заяви, че съжалява за стореното. Барашки пък беше конституиран като частен обвинител и поиска 30 000 лева за побоя и страданията си.

Прокурор Димитър Махмудиев беше снизходителен – обясни, че обвинението е в опит за убийство, тъй като и двете оръжия са смъртоносни, но настоя за минималната присъда от 10 години затвор, тъй като Георги не е осъждан, а и е признал всичко. След редукцията от 1/3, по закон поисканото от обвинението наказание щеше да бъде 6 години 8 месеца.

Адвокатката Анастасия Будакова, която представляваше Начев пред магистратите заяви, че Георги е бил провокиран от предходното сбиване със Стоян. Така тя оспори квалификацията „опит за убийство“.

В крайна сметка съдът отреди 5 години затвор и 20 000 лева обезщетение. Присъдата не е окончателна подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?