5 бебета проплакаха в Карлово по време на протеста за АГ-то

Започна усилена комуникация между ръководствата на община Карлово и МБАЛ „Д-р Киро Попов” с управителя на НЗОК

Пет бебета се родиха вчера, понеделник, 13 август,  в  Акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница по време на протеста за спасяване на отделението от действия на Районната здравна каса – Пловдив.  Родилките бяха надлежно обгрижени от екипа на отделението. Макар че  бебета бяха очаквани,  тяхното раждане точно в деня на протеста  изненада и зарадва изключително много всички. Според родителите им, медиците и гражданите  това е сигурен знак, че в Карлово ще продължават да се раждат деца.

В момента заповедта на Районна здравно-осигурителна каса за спиране на 12-те клинични  пътеки е спряна от Административен съд – Пловдив, тя не действа,  така ще плащания за дейността на АГ-отделението  към болницата от страна на Касата  ще има, категоричен е кметът на Карлово.

Протестът срещу спиране на 12 клинични акушеро-гинекологични пътекти в карловската болница „Д-р Киро Попов” събра  миналия ден стотици карловци, част от тях бяха млади майки с деца на възраст от няколко месеца до няколко години, баби с внучета, родени в МБАЛ – Карлово,  както и кметове на населените места в региона.

Веднага след протеста започна усилена комуникация между ръководството на общината и болницата с управителя на Националната здравно-осигурителна каса д-р Дечо Дечев, с Районната здравната инспекция в Пловдив и РЗОК-Пловдив, увериха кметът Емил Кабаиванов и управителят на МБАЛ – Карлово д-р Христо Пелев. Те очакват, че до края на тази седмица ще имат среща с управителя на НЗОК и ръководителите на остналите ведомства и договорът за АГ –отделението ще бъде подписан.

Имаме уверението, че проблемът ще бъде решен  , тъй като в  Акушеро-гинекологичното отделение има необходимият брой анестезиолози – един на щат  и половина и трима по на половин щат. Те са достатъчни, а това отговаря не нормативните изисквания,  припомни д-р Христо Пелев. Освен това в отделението има попълнение от млади лекари – там вече работят двама специализанти.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?