4Magic с нов хит - строго секретен! СНИМКИ

Пловдивската момичешка банда на Art Voice Center разби класациите и събра армия от фенове през 2018 г.

Вълшебният многоглас на четирите момичета изпълва новата зала на Art Voice Център в Пловдив. Елия, Валя, Никол и Елеонора старателно разучават нови песни заедно с вокалния си педагог Руми Иванова. „Подготвяме репертоара за бъдещите си концерти, а също така много скоро ще изненадаме феновете ни с нова песен, която е завършена и предстои да заснемем видеото към нея“, казва Валя.  

Парчето е с гриф „Строго секретно“ и репортерът на „Марица“ положи клетва за конфиденциалност, преди да бъде допуснат до „светая светих“ на музикалната школа. Песента е съчинена и композирана по време на неотдавнашното участие на девойките в първия творчески лагер за писане на песни у нас - Sofia Songwriting Camp.

През последните две години момичешката банда се превърна в сензация на българска музикална сцена. Пловдивчанките триумфираха безапелационно в музикалното предаване „X Factor“ в края на 2017 г.

През февруари м.г.  бял свят видя първата им песен „Together (Вечерай, Радо)“.  Дебютният им сингъл, създаден с помощта на румънския продуцент Monoir,  буквално разби класациите и се превърна в най-излъчваната песен в родния радио ефир за 2018 г., изпреварвайки всички световни хитове. „Together (Вечерай, Радо)“, която съчетава модерното поп звучене с народната музика, стоя на върха на класацията цели 26 седмици.

Клипът, в който освен красотата на четирите ученички, показва и най-големите забележителности на Пловдив, се превърна и във визитна картичка на Европейската столица на културата. Видеото събра близо 5 млн. гледания в Youtube. Вторият им сингъл – „Колко ми липсваш“, излязъл миналия декември, също с лекота попадна в челната десетка на най-излъчваните песни натрупа над 2 млн. гледания. 

Междувременно четирите пловдивски фурии събраха армия от хиляди фенове и изнесоха редица концерти.  „Обикаляме България надлъж и на шир. Видяхме много места, на които не бяхме ходили никога преди. Най-вълнуващото е, че навсякъде се запознаваме с нови хора и създаваме нови приятелства“, усмихва се Никол. Навсякъде публиката ги посреща с отворени обятия. Най-много им се радват в по-малките градове, а най-шумните им фенове са на морето. През лятната ваканция ги очаква горещо турне по Черноморието.

По време на учебната година момичетата, които учат в 10-ти и 11-ти в елитни пловдивски гимназии, трябваше да съчетават професионалните си ангажименти със залягането над уроците, с което се справят отлично, съдейки по ученическите им бележници.

4Magic бяха главните звезди на новогодишния концерт на централния площад в Пловдив, с който Европейската столица на културата встъпи в заветната 2019 година. Тази пролет 4Magic логично бяха удостоени с наградата на БГ Радио Дебют на годината. Четирите казват, че „живеят заедно от пет години“, откакто Руми Иванова ги събира в квартет, който първоначално се нарича „Магия“.

„Вече сме като семейство и привикваме към този начин на живот. Минали сме заедно през много неща и се познаваме брилянтно“, казва Елия. Тя е категорична, че славата не е променила слънчевите пловдивчанки и те не са почнали да се „звездеят“. „Обичаме да прекарваме време заедно, дори когато нямаме участия и не се налага да работим. Като сестри сме, излизаме, говорим си и се разхождаме по главната улица в Пловдив“, споделя Елеонора.

4Magic се превръщат в идоли за тийнейджърите в цялата страна, опровергавайки мърморенията на възрастните за „безпътицата на днешната младеж“. „Ежедневно се стараем да даваме добър пример на нашите фенове чрез музиката, която правим. Искаме да ги накараме да разберат, че трябва да са смели и да се борят за идеите и мечтите си. Опитваме се да бъдем добри хора и да правим това, което ни харесва“, обяснява Валя.

Четирите са и вдъхновение за другите талантливи деца от Art Voice Център, които мечтаят да тръгнат по техните стъпки.

Едно от измеренията на влиянието им е все по-масовото навлизане на българския фолклор в музикалните конкурси, фестивали и музикални тв формати за деца и тийнейджъри. „Това ни радва изключително много, тъй като искаме да накараме младите хора да слушат повече народна музика. Видяхме, че при изпълнението на първата ни песен нашите връстници започнаха да припяват не солата ни, а народния припев „Вечерай, Радо“, смята Елеонора.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?