46 олимпийски легенди изгряха на Гребната СНИМКИ

Златни, сребърни и бронзови медалисти от Олимпийските игри се събраха днес на откриването на Алеята на олимпийската слава на Гребната база. На тържеството речи произнесоха областният управител Здравко Димитров, зам.-кметът Георги Титюков и олимпийският шампион по гребане Николай Бухалов.

Алеята обхваща всички олимпийски медалисти на Пловдив. Своеобразното й начало се поставя с първото отличие на Тодор Диев, извоювано през 1956 година. До олимпийските игри през 2004 г. са спечелени 52 медала - 11 златни, 21 сребърни и 20 бронзови. Представените велики спортисти са 46.

На Гребния канал присъстваха голяма част от олимпийските шампиони Николай Бухалов и Асен Златев, както и медалистите Йордан Йовчев, Нонка Матова, Петър Мерков, Георги Василев, Каспар Симеонов, Ани Узунова и др. На табели по продължението на Гребната на английски и български са изписани визитките на въпросните спортисти.

„Алеята на Олимпийската слава е наистина една много добра идея. Като се разхождам сутрин на Гребната база ми става много приятно като гледам славните лица от близкото минало. Пожелавам успех на младите, които идват след нас, също да извоюват постижения.

Това е добро, но не достатъчно за вашия положен труд и за славата, която сте донесли на България. Освен на Алеята, завинаги сте и в сърцата на пловдивчани“, обърна се Здравко Димитров към легендарните спортисти.

Малките гимнастички от клуб „Тракия“ посрещнаха шампионите пред техните табла, разказваха за техните успехи и им подаряваха цветя.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?