4000 бранят с подписка родилния дом на ул. "Весела"

Жители на район "Източен" пуснаха подписка през лятото на миналата година срещу предстоящото местене на Родилното отделение на АГ "Весела" в сградата на МБАЛ "Свети Мина" на ул. "Иван Вазов". Още в първите часове на 19 юли миналата година се подписаха над 30 души. Сега техният брой надхвърля 4000.  Листовете с подписите бяха занесени в централата на КТ "Подкрепа" в Пловдив.  Недоволните жители на района, включващ квартал "Столипиново", населен с етнически роми и турци, обявиха, че ще протестират, ако това намерение на общината се осъществи. Листовете с подписите бяха занесени в централата на КТ "Подкрепа" в Пловдив. 

Те са категорични, че на тях им е много по-удобно да ползват услугите на родилното отделение на сегашния му адрес - ул. "Весела" №5 и не са съгласни да изминават по-голямо разстояние.

"Ние сме големи семейства и когато се роди дете, отиваме всички да го водим в болницата и да му се порадваме на него и на майката. На ул. "Весела" ни е много по- удобно, отколкото да ходим в другия край на града", категорични бяха жители на "Столипиново". Живеещите в района на МБАЛ "Свети Мина" пък изразиха своите притеснения, че в района често ще стават истински стълпотворения, ако се изсипят цели родове да се радват на родените малчугани и майките им.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?