40 майстори превземат Етнографския

Над 40 майстори от близо и далеч ще се съберат в Регионалния етнографски музей за 13-ото издание на „Седмица на занаятите“, което ще се проведе между 24 и 30 юни.

Истинска чаршия от занаятчийски работилници ще се оформи под вековната черница и около бухналите чимшири в двора на красивата Куюмджиева къща, където майсторите от различните занаяти ще се надпреварват да покажат своя професионализъм.

За посетителите и гостите събитието ще бъде своеобразна школа, чрез която желаещите могат да се докоснат до тайните на старите технологии. Всеки ден в рамките на седмицата между 24 и 30 юни ще има организирани занаятчийски работилници по грънчарство, плъсти, дърворезба, бродерия и т.н. Там на място участниците ще могат да опитат да изработят нещо сами, а измайстореното със собствени ръце си има свое очарование и магия. За децата това ще бъде истинско пътешествие към нови знания и умения, което със сигурност ще бъде запомнено.

Събитието ще се проведе под патронажа на ЮНЕСКО и е включено в културния календар на града. Партньори са Клуб „Приятели на РЕМ - Пловдив”, Задругата на майсторите на народни художествени занаяти - Пловдив и Регионална занаятчийска камара - Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?